SINT ACTIVITEITEN '23Intocht

Zaterdag 18 november

LET OP!! WIJZIGING IN HET PROGRAMMA! 

In verband met hoog water en sterke stroming 🌊 in de Vecht, hebben wij geen toestemming gekregen van het Waterschap Vechtstromen om tijdens de Intocht te varen op de Vecht. 
 
HIERDOOR HEBBEN WIJ EEN WIJZIGING IN HET PROGRAMMA! 

Zie hieronder voor hetZaterdag 18 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Hardenberg.  

Vanaf 16.00 uur start het programma. Er zal een Sint & Pietenparade over de Vechtdijk (Heemsermarsweg) gaan. De Parade start bij de Amaliabrug en zal de weg vervolgen richting de Troubadour en vervolgens doorgaan naar Outdoor Kaffee in de haven. 

 

In de middag zullen er een aantal Pieten al vooruit naar het centrum van Hardenberg gaan om daar te bekijken of alles in kannen en kruiken is voor de aankomst van Sinterklaas. Deze Pieten zullen door de stad van Hardenberg lopen tussen 14.00 – 15.00 uur. 

 

Vanaf 16.00uur start het programma. Neem een lampion of ander lichtje mee, want het zal al gezellig schemerig zijn wanneer Sinterklaas aankomt.

 

Progamma zoals deze zaterdag zal zijn:  
✨ 14.00 – 15.00 uur – Verkenningspieten in de stad 
✨ 16.00 uur Sint & Pietenparade over de Vechtdijk (Heemsermarsweg) – De parade start bij de Amaliabrug, gaat richting de Troubadour en zal dan doorgaan tot het Outdoor Kaffee in de haven (parkeergarage Lidl).  
✨ 16.30 uur Sinterklaas gaat lopend door de Voorstraat 
✨ 17.00 uur Start programma op de markt 
✨ 17.30 uur Aankomst Sint op de markt 
✨ 17.45 uur Sint’s Showspektakel 

 

Op het marktplein staan Foodtrucks voor degene die dit willen (maar uiteraard niet verplicht), en zal het Sint en Pieten feestje nog even doorgaan .

 

Sinterklaas wordt verwelkomd door een Welkomstdans speciaal voor Sint en zijn Pieten. Tijdens deze dans kunnen kinderen lekker mee dansen en swingen als ze dit willen.  Het programma gaat nog even door met shows gegeven door de Danspieten. 

 

Als de kinderen het leuk vinden mogen ze hun lampion meenemen naar de intocht! Sinterklaas en de Pieten zullen dit fantastisch vinden, al die mooie lampjes!  

 

Samen met jullie maken we er dit jaar weer een fantastische en gezellige intocht van! Dit jaar extra spannend, in het donker!  

 

Blijf ons vooral volgen op onze social kanalen (@sinterklaas_hardenberg) en vergeet ons niet te taggen! 

Vinden wij leuk en wie weet zie je jouw foto terug op onze kanalen.  

   Welkomstdans 2023

Theatervoorstelling - de Pieten Crew

Woensdag 22 november 

Show: 13.30 uur

Show: 16.00 uur

Interactieve Sinterklaasvoorstelling. De Pieten Crew neemt de kinderen mee op een magisch avontuur op weg naar het moment met Sinterklaas. Door middel van knappe jongleer kunsten, spannende tovertrucs en een dosis vrolijke humor zit je op je puntje van je stoel. De voorstelling duurt ongeveer 45 – 60 minuten en is gevuld met vele interactieve elementen. 

 

Locatie: Theater De Voorveghter in Hardenberg

Leeftijd: voor kids vanaf 4 jaar

 

Reserveer je gratis kaartje vanaf maandag 13 november o.v.v. tijd, show en aantal personen * 

naar info@sinterklaashardenberg.nl
* max. 6 kinderen en 2 volwassenen per keer

‘ De verdwenen Pietenpost’

De Postpiet levert een pakketje af voor Sinterklaas, alleen is het pakketje beschadigd. Als de Goochelpiet en de Ballonnenpiet erachter komen wat er in zit schrikken zich een hoedje. Gelukkig weet Sinterklaas wel raad en helpt een handje. Als dat maar goed gaat met al de pietenstreken… Pieten­vossen­jacht

Zaterdag 25 november van 13.30 tot 16.00 uur.

Tijdens de Pietenvossenjacht kunnen kinderen van jong tot oud mee doen aan dit super te gekke Pieten zoekspel!

Sinterklaas loop met zijn Pieten door het centrum van Hardenberg, maar oh jee.. hij is al snel al zijn Pieten kwijt!

Kan jij de Sint helpen alle Pieten te vinden?

De stempelkaart kan je tussen 13:30 – 14:00 uur ophalen bij het Sinterklaashuis aan de Voorstraat 34 en je volle stempelkaart kan je hier ook weer inleveren

Sinterklaas Hardenberg
Sinterklaas Hardenberg

Sinterklaashuis

Zondag 26 november

Op zondag 26 november zijn de winkel in stad Hardenberg geopend, maar niet alleen de winkeliers ontvangen je graag ook Sinterklaas stelt zijn huis bij hoge uitzondering open voor bezoek.

 

 

Ben jij benieuwd waar Sinterklaas slaapt? Of zou je graag eens kijken waar de bakpieten hun pepernoten bakken?

 

Kom dan zondag 26 november tussen 13:30 en 16:00 uur langs bij het Sinterklaashuis in de Voorstraat. De Pieten ontvangen je graag! 

Sinterklaas Hardenberg

SINT’S WANDELING

Donderdag 30 november

Sprookjesachtig, dat gaat het worden op donderdagavond 30 november tussen 18:00 en 20:00 uur in het centrum van Hardenberg!

 

Ben jij dol op Sinterklaas en alles wat daarbij hoort? Dan mag je deze wandeling zeker niet missen!

 

Samen met je broertje(s), zusje(s), vader(s), moeder(s), opa(s), oma(s), vrienden en vriendinnen of ieder ander die het Sinterklaasfeest een warm hart toe draagt kun jij een sprookjesachtige Sinterklaaswandeling maken.

 

 

Tussen 18:00 en 19:00 uur kun je een startbewijs ophalen bij het Sinterklaashuis aan de Voorstraat 34. Vanaf hier vertrek je en volg je de aangegeven route , na een wandeling van ongeveer  1,5 kilometer eindig je met je groepje bij Outdoor Kaffee in de haven. 

 

 

In het kort voor de ouders/verzorgers/begeleiders:

  • Start van de wandeling is tussen 18:00 en 19:00 uur van het Sinterklaashuis aan de Voorstraat 34.
  • Voor iedereen die het Sinterklaasfeest een warm hart toedraagt
  • Toegankelijk voor buggy’s, rolstoelen en witte schimmels.
  • Afstand: 1,5 kilometer (150000 pepernoten)
  • Deelname is gratis.

Benieuwd wat we in petto hebben?

Kom dan op donderdagavond 30 november deze fantastische en sfeervolle wandelroute lopen. 

PIETEN BEWEEGFESTIJN

Zaterdag 2 december van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Kom naar het Pieten Beweegfestijn en behaal een echt Pietendiploma!! Het Beweegfestijn vindt plaats op het marktplein in Hardenberg. 

 

Het belooft een gezellige en vrolijke middag te worden met volop activiteiten om jouw eigen Pietendiploma te behalen! Lukt het jou om de pakjes in de korf te gooien? Of een pakje op een tennisracket laten liggen tijdens een parcours? Of laat jij liever jouw lenigheid en flexibiliteit zien bij de Turnpieten of Danspieten?

Pieten Beweegfestijn

STICHTING SINTERKLAAS ACTIVITEITEN HARDENBERG

info@sinterklaashardenberg.nl