SINT ACTIVITEITEN '22Intocht

Zaterdag 12 november

Zaterdag 12 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Hardenberg. Vanaf 16.30 start het programma en rond 17:00 uur zal de stoomboot van Sinterklaas weer in de haven van Hardenberg, bij de Vechtbrug (t.h.v. Kapsalon Duo Dijo) aanmeren.

In de tussentijd zullen er al een aantal Pieten in het centrum van Hardenberg lopen om alles te verkennen, deze zijn tussen 14.00 – 15.00 uur in de stad. 

Nadat de Sint is gearriveerd zal hij van de boot, richting Bloemenhuis Linz lopen en rijdt dan door de Voorstraat langzaam naar het marktplein

Rond 18.30 uur zal de Sint aankomen op de markt en wordt hij officieel verwelkomd door de Burgemeester. Op het marktplein staan Foodtrucks voor degene die dit willen (maar uiteraard niet verplicht), en zal het Sint en Pieten feestje nog even doorgaan . Tevens is er volop entertainment, zo zijn er Turnpieten die shows geven, zal DJ Erik Volkers weer zorgen voor een hoop gezellige liedjes  ennnn komt de van YouTube bekende Feestpiet Fabio om de dag af te sluiten met een knalfeestje. 

Als de kinderen het leuk vinden mogen ze hun lampion meenemen naar de intocht! Sinterklaas en de Pieten zullen dit fantastisch vinden, al die mooie lampjes! 

Samen met jullie maken we er dit jaar weer een fantastische en gezellige intocht van! Dit jaar extra spannend, in het donker! 

Blijf ons vooral volgen op onze social kanalen (@sinterklaas_hardenberg) en vergeet ons niet te taggen! Vinden wij leuk en wie weet zie je jouw foto terug op onze kanalen.

Intro Intocht Hardenberg 2022

Video afspelen
Pieten

Sint en piet in de stad

Zaterdag 19 november & 3 december en zondag 27 november.

Op zaterdag 19 november en 3 december en de extra koopzondag 27 november zal Sinterklaas inkopen doen in het centrum van Hardenberg. Samen met zijn Pieten kun je hem vinden in de gezellige winkelstraten van het centrum.

Ben jij fan van Ozosnel? Dan moet je zeker komen want ook hij is aanwezig deze middagen!

Interactieve sinterklaas­voorstelling

Woensdag 23 november om 13.30 en 16.00 uur in Theater de Voorveghter in Hardenberg

De Pieten Crew neemt de kinderen mee op een magisch avontuur op weg naar het moment met Sinterklaas. Door middel van knappe jongleer kunsten, spannende tovertrucs en een vrolijke dosis humor zit je op het puntje van je stoel. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en is zonder pauze.

¨Paniek in de pepernotenbakkerij¨

De kokspiet is ziek en de goochelpiet en de ballonnen piet helpen een handje mee. Alleen hoe zorg je ervoor dat de pepernoten gebakken worden, wat is het recept en staat de oven wel op de goede temperatuur. Gelukkig weet Sinterklaas wel raad en helpt een handje mee in de bakkerij. Als dat maar goed gaat met al die pietenstreken…

Kom jij ook?
Leeftijd: voor kids vanaf 4 jaar
Tijden voorstelling: 13.30 uur & 16.00 uur
Locatie: Theater De Voorveghter in Hardenberg

Na de show Meet & Greet met de Pieten Crew.

Sint’s Wandeling

Donderdagavond 24 november

Sprookjesachtig, dat gaat het worden op donderdagavond 24 november tussen 18:00 en 20:00 uur in het centrum van Hardenberg! Ben jij dol op Sinterklaas en alles wat daarbij hoort? Dan mag je deze wandeling zeker niet missen!

Samen met je broertje(s), zusje(s), vader(s), moeder(s), opa(s), oma(s), vrienden en vriendinnen of ieder ander die het Sinterklaasfeest een warm hart toe draagt kun jij een sprookjesachtige Sinterklaaswandeling maken.

Tussen 18:00 en 19:00 uur vertrek je vanuit Paviljoen de Haven (voormalig Docks) richting het centrum, na een wandeling van ongeveer  1,5 kilometer eindig je met je groepje weer bij Paviljoen de Haven.

Heb jij de pakjesboot wel eens zien liggen in de Haven? Heb jij wel eens Pieten op het dak zien lopen? Nee? Dan mag je deze activiteit zeker niet missen!

Tussen 18:00 en 19:00 kun je een startbewijs ophalen bij Paviljoen de Haven, aan de Gedempte Haven 4, 

In het kort voor de ouders/verzorgers/begeleiders:

 • Start van de wandeling is tussen 18:00 en 19:00 uur.
 • Voor iedereen die het Sinterklaasfeest een warm hart toedraagt
 • Toegankelijk voor buggy’s, rolstoelen en witte schimmels.
 • Afstand: 1,5 kilometer (150000 pepernoten)
 • Deelname is gratis.

Benieuwd wat we in petto hebben?

De volgende bedrijven en verenigingen ga je zeker zien:

Prins Sport, Goochelaar Magic John, Jeugdkoor Animato, Het Linnenhuys, watersportvereniging, Havenvereniging Coevorden, Gemeente Hardenberg, Historische Vereniging Hardenberg en nog veel meer.

Pieten­vossen­jacht

Zaterdag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de Pietenvossenjacht kunnen kinderen van jong tot oud mee doen aan dit super te gekke Pieten zoekspel! 

Sinterklaas loopt met zijn Pieten door het centrum van het mooie Hardenberg. Maar Oh jee… hij is al snel al zijn Pieten kwijt! 

De kinderen kunnen helpen om ze weer allemaal terug te vinden. Wanneer een Piet gevonden is, krijg je een stempel op je kaartje. Als alle Pieten gevonden zijn kan je je stempelkaart inleveren en krijg je wat lekkers. 

De Pietenjacht is voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar en zal plaatsvinden in stad Hardenberg tussen 14.00 uur en 16.00 uur. 

De kinderen tussen 14:00 uur en 14:30 uur hun startbewijs ophalen bij het Sintmuseum aan de Voorstraat 34.

Sintmuseum

Elke woensdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Dit jaar komt Sinterklaas op zaterdag 12 november weer aan met zijn stoomboot in Hardenberg.

Omdat Sinterklaas al heel lang bestaat, openen wij dit jaar een heus Sintmuseum. Hier kan je foto’s van vroeger zien, de mijters van Sint door de jaren heen, diverse Sint en Piet accessoires en ga zo maar door! De opening vindt plaats op woensdag 16 november om 15.00uur.

Wil je dit bijzondere Sintmuseum bezoeken? Dat kan! Kom gezellig naar de Voorstraat 34 (Museum ‘t Stadhuus) en verwonder je!

Het Sintmuseum is geopend op de volgende dagen en tijden:

 • Woensdag 16 november 14.00 – 16.00 uur
 • Zaterdag 19 november 14.00 – 16.00 uur
 • Woensdag 23 november 14.00 – 16.00 uur
 • Zaterdag 26 november 14.00 – 16.00 uur
 • Woensdag 30 november 14.00 – 16.00 uur
 • Zaterdag 3 december 14.00 – 16.00 uur

STICHTING SINTERKLAAS ACTIVITEITEN HARDENBERG

info@sinterklaashardenberg.nl